Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

Hapkido Dojang 12 x 21 meter

[lead]Maandag 9 november was het dan zover. Ik had in samenspraak met de Gemeente ‘s-Hertogenbosch geregeld dat ik de Budozaal in Rosmalen voor 2 avonden kon huren om te ondervinden of het een geschikte ruimte is voor de Hapkido training. ‘s-Middag de sleutel opgehaald bij de sporthal de Hazelaar om ‘s-avonds om 21:00 uur de mat te betreden. Er zijn diverse (Oosterse) vechtsportclubs die gebruik maken van de Budozaal waaronder Taekwondo, Aikido, Judo, Kickboksen, maar ook bijvoorbeeld Yoga.[/lead]

Na kennis te hebben gemaakt met twee jongens die tot 21:00 kickboks les geven aan een groepje dames, betraden we de mat en kon de proefles beginnen. De mat is van hoge kwaliteit, is nog erg nieuw en heeft een formaat van 12 x 21 meter! Overige faciliteiten zijn een grote blauwe valmat en een stapel specifieke valbreek-matten die men doorgaans gebruikt bij lesgeven in Judo. Ook kun je een aantal stootzakken ophangen. Kortom, een perfecte Dojang (trainingsruimte).

De Hapkido training bestond uit een pittige warming-up waarbij we gebruik hebben gemaakt van de volledige grootte van de zaal. Vervolgens valbreken, trappen (round-house, spinning heel-kick) en zijn we geëindigd met een aantal praktijkgerichte elleboogklemmen. 22:30 was het einde training en met een voldaan gevoel weer naar huis.

Dojang? Check!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.