Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

[lead]De eerste drie proeflessen bestonden uit warming-up (elke week een beetje pittiger…), rekken, diverse trappen en/of stoten, zelfverdediging en ademhalingstechnieken. Om een compleet beeld van het Hapkido te geven, moesten we natuurlijk nog de cirkeltechnieken behandelen. Niet gemakkelijk, maar eens zo belangrijk.[/lead]

Cirkeltechnieken

Cirkeltechnieken hebben als belangrijkste doel het ontwikkelen van je gevoel, coördinatie, timing, balansverstoring en vloeiendheid van je techniek. Het zijn groot uitgevoerde ronde technieken en zijn als het ware de blauwdruk voor je Hapkido. Deze oefeningen zijn niet te verwarren met praktisch toepasbare zelfverdediging. De cirkelbewegingen zijn toe te passen bij verweringen op een stoot, hoek, roundhouse en sidekick, maar ook bijvoorbeeld bij een aanvalstechniek als de spinning backfist.

Oefenen

Na een nieuwe vorm van warming-up begonnen we met het oefenen van de losse stappen, vervolgens kwam de armbeweging erbij om het uiteindelijk op een directe stoot op elkaar te oefenen. Daarna nog op kruislings vastpakken en als afwerking de favoriete polsklem. Als bonusmateriaal oefenden we diverse klemtechnieken op de grond, om te leren hoe je je tegenstander kunt controleren als deze eenmaal op de grond ligt. We sloten af met een ademhalingstechniek waarbij je tevens je handen en je polsen sterker maakt.

Tijdens de carnaval zijn we dicht en 15 en 22 februari zijn alweer de laatste proeflessen.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan