Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

[lead]Als afsluiting van de afgelopen 6 proeflessen organiseerden we een Hapkido seminar dat vrij toegankelijk was voor alle NHF leden. We hadden twee leraren van de NHF bereid gevonden om samen met Roland de lessen te verzorgen. Met leden en leraren vanuit Alphen a/d Rijn, IJsselstein, Urk, Emmeloord en Veldhoven hadden we een mooie opkomst. Ook werden we nog verrast door een bezoek van Tijmen de Heus, Leon, Edith en natuurlijk Mikai.[/lead]

Valbreken

Justin (3e dan) verzorgde de les valbreken. Met name de leerlingen van Jeilkwan werden gelijk voor de leeuwen gegooid, want nagenoeg alle basis valbreek-technieken werden behandeld. Technieken die we slechts één keer eerder hadden geoefend. We sloten de les af met een diversiteit aan oefeningen voor de schouderrol.

Trappen

De les traptechnieken werd gedaan door Roland (2e dan) waarbij de roundhouse en spinning heelkick uitgebreid aan bod kwamen. We oefenden de roundhouse op 3 verschillende trapkussens om op die manier het verschil te ervaren tussen de techniek en impact die je toepast afhankelijk van het doel en de hoogte daarvan. Ook de houding en het gebruik van je handen werd toegespitst. Zo gebruiken we binnen Hapkido vaak tegengestelde bewegingen met de armen om extra kracht en momentum te genereren tijdens een trap.

Zelfverdediging

Tijdens de les zelfverdediging werd door Klaas (6e dan) de nadruk gelegd op de strategie die je kan toepassen tijdens je zelfverdediging. De belangrijkste speerpunten daarbij zijn Afstand/Positie, Balans en Controle (ABC). Op diverse vastpakkingen oefenden we deze principes, waarbij natuurlijk ook een legio aan gewrichtsklemmen werden aangezet.

Na ruim 3 uur te hebben getraind besloten we de dag af te sluiten door met een klein clubje nog te gaan eten bij de Zuid-Amerikaan in Rosmalen. Het lichaam had namelijk ernstig behoefte aan een extra portie eiwitten…

Comments

  • Edy

    Had graag bij je op de mat gestaan maar dat ging effe niet. Leuke groep had je zo op je eerste seminar (Kim en Justin staan niet op de foto zie ik nu). Ik hoop dat je nieuwe leden hebben kunnen zien wat voor een leuke en mooie sport Hapkido is. Master Ko krijgt het nog druk bij zijn volgende bezoek. Weer een nieuwe school erbij om te bezoeken 🙂

    1 maart 2016

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan