Pressure testing deel 2 | Jeilkwan
Image Alt

Jeilkwan

[lead]Het is inmiddels een traditie geworden om in december een Pressure test (scenario training) te organiseren, om op die manier te ondervinden hoe het is om jezelf onder hoge druk te moeten verdedigen.[/lead]

Wat houdt een pressure test in? Het komt erop neer dat je een soort scenario doorloopt in de zaal, waarbij je diverse aanvallers tegen het lijf loopt. De aanvallen die deze keer op het menu stonden waren: verwurging tegen een muur, haymakers (grote hoekstoten), nekklem naar de grond, 30 sec. kickboxen en voorbij twee duwende tegenstanders komen om uiteindelijk de uitgang te bereiken. Niet alleen de druk van de verschillende aanvallen, maar ook de adrenaline, uitputting, ademhaling, niet weten wat er komt en stress spelen een belangrijke rol tijdens deze training/test.

Tijdens de pressure test ervaar je hoe moeilijk het is om te verdedigen als je onder druk staat. Een ervaring die je tijdens de training weer kan gebruiken. Het is mooi om te zien hoe creatief sommige deelnemers worden als ze onder druk staan. Belangrijke learnings: focus en blijven ademen 😉

Close

Jeilkwan is een Martial Art school gevestigd in Den Bosch en Rosmalen met een eigentijdse blik op de hedendaagse vechtkunst. Wij helpen je fysiek en mentaal sterk te worden, jezelf te leren verdedigen en te werken aan je kracht & mobiliteit.

Openingstijden:

Maandag (Rosmalen):
20:30 – 21:30 Martial Movement
21:30 – 22:30 Korean Self-defense

Woensdag (Rosmalen):
21:00 – 22:30 Hapkido

Vrijdag (Den Bosch):
19:00 – 20:30 Korean Self-defense

Locaties:
Jeilkwan