5 februari 2023 | Afgelopen week was de week van de Jeilkwan examens. De Jeilkwan Juniors hadden de primeur, hun allereerste examen voor de wit/gele band. Voor de volwassenen hadden we met 12 deelnemers een alltime record!

Volwassenen

Als vaste examinator was Wim van Linden uit Veldhoven weer aanwezig om ons bij te staan bij de beoordeling. Er waren deelnemers van alle niveau’s. Zo gingen 5 verse witte banders op voor hun gele band, maar we hadden ook een aantal Jeilkwan oud-gedienden die klaar waren voor hun groen, blauw en paarse band. En niet te vergeten Wahid die ondanks zijn rugblessure eindelijk op kon voor zijn rood/zwarte band. Voor Joost en Richard, inmiddels in het bezit van rood/zwart, gold een laatste guep examen ter voorbereiding op een 1e dan-examen in april.

De energie en motivatie zat er lekker in. De witte banders maakten indruk en hadden duidelijk veel moeite gestopt in hun voorbereiding. De gele band is gericht op de basis. Voor blauwe band is het belangrijk dat je de zelfverdediging al op een realistische wijze benaderd. Hiervoor gebruiken we de pressure test. Je wordt willekeurig aangevallen door andere deelnemers met 50% intensiteit. Dit is zeer energieslopend, zowel fysiek als mentaal. Voor paarse band geldt hetzelfde, maar dan met een hogere intensiteit. Ook moet je voor paarse band staand sparren met nog relatief frisse deelnemers. Een pittig examen dat door Joris op gepaste wijze werd afgelegd. Op naar rood!

Voor rode band en hoger wordt het gebruiken van techniek en gevoel in toenemende mate belangrijker. Daar waar we voor blauw en paars nog concentreren op realisme en pressure, wordt het daarna belangrijk dat je weet wat je doet en begrijpt waarom. Wahid, Richard en Joost zijn alledrie ook assistent-trainers en dat zie je ook terug in hun skills tijdens het examen. Altijd een genot om te zien hoe zij bezig zijn.

Juniors

Woensdag was het tijd voor de Jeilkwan Juniors. Super spannend natuurlijk, want het was de eerste keer voor alle deelnemers. De assistent-trainers Richard en Wahid hielpen mee met het examineren en we waren zeer positief verrast. Met de name de kwaliteit van het rollen (valbreken) en het uitvoeren van de zelfverdediging was indrukwekkend te noemen. Allemaal ruimschoots geslaagd!

Tot slot

Met de nieuwe generatie gele banders, groep oud-gedienden en de Jeilkwan Juniors zit de groei en ontwikkeling van Jeilkwan Martial Arts in een goede flow. 2023 wordt een mooi jaar!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.