Image Alt

Lessen

Lessen

Onze lessen zijn een moderne interpretatie van de Koreaanse Martial Arts: Hapkido & Hankido met inspiratie vanuit het Braziliaans Jiu-jitsu. De lessen worden gebalanceerd opgebouwd en zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Na de warming-up starten we met het intensieve deel en we eindigen de les met techniektraining.

Jeilkwan stijl

Kenmerkend voor de Jeilkwan training is het gebruik van gewrichtsklemmen (submissions) en traptechnieken. Het positieve van gewrichtsklemmen is dat je je tegenstander kan controleren zonder hem of haar te verwonden.

Onze stijl is enerzijds explosief en anderzijds vloeiend & meegaand, afhankelijk van de situatie. We hebben een progressieve instelling, wat inhoudt dat we meegaan met de tijd. Op die manier blijven we relevant in de huidige samenleving.

Jeilkwan Lesmethode

De Jeilkwan lesmethode bestaat uit 4 onderdelen. Deze onderdelen vullen elkaar perfect aan en maken het geheel tot een goed gebalanceerde training.

Fit

Strenght & Mobility training

Je werkt aan je kracht en mobiliteit d.m.v. diverse martial art oefeningen, animal walks, rollen, valbreken en (dynamisch) rekken. Een work-out voor heel het lichaam. Een sterk en flexibel lichaam helpt blessures voorkomen en vermindert kwaaltjes die voortkomen uit bijvoorbeeld een zittend beroep.

 

Fight

Pads training

Je traint samen met een partner diverse trap- en stootcombinaties op pads (trap/stootkussens) of elkaars handschoenen. Je werkt aan je conditie, reflexen en je techniek. De combinaties die je leert, pas je later weer toe tijdens het sparren.

 

 

Sparren

Bij Jeilkwan kennen we verschillende vormen van sparren. Afhankelijk van je niveau. Een beginner start met spar-oefeningen en -spelvormen. We bouwen het rustig op en gaan respectvol met elkaar om. Sparren is een ontzettend belangrijk onderdeel binnen martial arts. Je werkt aan je timing, afstand en toepassing van je technieken. Je leert hoe je reageert in onverwachtse situaties.

 

Martial Arts

Martial Arts training

Deze training is gericht op het leren toepassen van diverse basis principes (positie, balans, controle, cirkel, flow, harmonie), techniektraining (bijv. trappen, submissions, take-downs), het gebruiken van je ademhaling en balans.

Leer je de basistechnieken en die ga je steeds verfijnen, zodat je maximaal effect bereikt met minimale inspanning. De perfecte stoot komt vanuit je heup of beter nog je voeten.

 

Self-defense

Self-defense training

Tijdens deze les zijn we niet alleen bezig met de praktische toepasbaarheid van technieken, maar ook hoe je vervelende situaties kunt voorkomen of de-escaleren. Door het toepassen van pressure testing wordt de training steeds realistischer en daarmee effectiever.

Voorkomen is beter dan genezen. Verbaal onderhandelen is altijd beter dan een fysieke confrontatie. Echter om je verbaal goed en zelfverzekerd te kunnen uiten, is het belangrijk dat je fysiek een sterke basis hebt.

 

Jeilkwan-visie-fit-fight-martial-art-self-defense-v2