Image Alt

Organisaties

[lead]Jeilkwan is aangesloten bij zowel een nationale als een internationale federatie.[/lead]

NHF

NHF logoDe Nederlandse HKD Federatie (NHF) is de oudste Hapkido organisatie in Nederland. In maart 1979 werd begonnen onder de naam Hapkido Bond Nederland (HBN). Sinds 1983 vertegenwoordigde de NHF de International HKD Federation (IHF) uit Zuid-Korea in Nederland. In 1993 werd de HBN hernoemd naar Nederlandse HKD Federatie. De officiële vertegenwoordiger namens de IHF is Tijmen de Heus. Hij ontving in 1997 deze titel uit handen van de oprichter van de IHF, Myung Jae-nam kuksanim. In 2014 zijn alle NHF scholen overgestapt naar de World Hanki Martial Arts Federation.

[button url=”http://www.hankido.nl/” target=”_blank|_self” style=”xsmall|small|normal”]Meer info over NHF[/button]

WHMAF

Alle NHF scholen zijn aangesloten bij de World Hanki Martial Arts Federation Hanki Muye(W.H.M.A.F.). Deze federatie werd in 2014 opgericht door meester Ko Baek-yong. De federatie is het overkoepelende orgaan voor alle scholen die de stijl van deze Koreaanse meester volgen. Het zijn dan ook alleen deze scholen die zich aan kunnen sluiten bij de W.H.M.A.F. De World Hanki Martial Arts Federation fungeert als een zelfstandige organisatie en behartigt daar de belangen van de scholen die aangesloten zijn. De W.H.M.A.F. geeft zelfstandig dan certificaten uit, certificeert leraren en organiseert zowel nationale als internationale stages. Jeilkwan staat geregistreerd onder nummer NL-008.

Doel

De W.H.M.A.F. heeft als doel om hankido en hankumdo te promoten en onderwijzen zoals dit door de grondlegger, Myung Jae-nam, bedoeld was. De nadruk ligt dan ook vooral op het onderwijzen van de principes die ten grondslag liggen aan de technieken. Dit in tegenstelling tot het aanleren van heel veel technieken. Niet veel technieken leren, maar enkele technieken heel veel trainen. Minder is meer. Het motto van de organisatie is dan ook “Many practice!”.

[button url=”http://www.hankimuye.org/” target=”_blank|_self” style=”xsmall|small|normal”]Meer info over WHMAF[/button]

 

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan