Image Alt

Over Jeilkwan

Over Jeilkwan

Jeilkwan is een Hapkido school opgericht door Roland van Boxtel en is gestart op 11 januari 2016 met het lesgeven in de Budozaal te Rosmalen. Ons doel is om de positieve effecten, die Hapkido heeft op je zelfontwikkeling en zelfverdediging, te delen met anderen.

Door individuele aandacht en intensief trainen helpen we je een betere versie te worden van jezelf. Je wordt zowel fysiek als mentaal sterk.

We hebben een zeer gevarieerde groep deelnemers van alle leeftijden en achtergronden en er heerst een gemoedelijke sfeer waarin je je snel thuis zult voelen.

Onze Koreaanse meesters hebben ons altijd gemotiveerd om Hapkido te blijven door ontwikkelen. We hanteren dan ook een progressieve stijl van trainen die past bij de huidige tijdsgeest.

Hoofdtrainer

Roland van Boxtel (1980) 3e dan Hapkido

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door vechtsport en vechtkunst. In het jaar 2000 begon ik mijn Hapkido training bij Boelot’s te Best o.l.v. Mari Thoonen. Ik was gelijk verkocht door de combinatie van trappen, worpen en gewrichtsklemmen.

Na mijn zwarte band (1e dan) te hebben gehaald in 2005 zette ik mijn training voort bij de NHF in IJsselstein. De NHF had een ontzettend goede band met diverse meesters uit Zuid-Korea met Meester Ko Baek-yong in het bijzonder. Vanuit de NHF reisden bijna jaarlijks mensen naar Zuid-Korea en de Koreaanse meesters bezochten ook bijna jaarlijks Nederland.

In 2014 bezocht ik voor het eerst Zuid-Korea en behaalde daar mijn 2e dan. Tijdens het HKD zomerkamp in 2015 werd ik door Meester Ko Baek-yong erkend als trainer onder de WHF. Dit was voor mij het laatste zetje dat ik nodig had om een groot avontuur aan te gaan, namelijk een eigen Martial Art school beginnen. Op 11 januari 2016 opende ik Jeilkwan in Rosmalen. De naam Jeilkwan kreeg ik van Meester Ko Baek-yong. In 2017 behaalde ik mijn 3e dan op het WHF hoofdkwartier in Seosan, Zuid-Korea.

Sinds 2017 train ik ook Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) bij Team Babytank van Michel Verhoeven.

Federaties

Jeilkwan is aangesloten bij de nationale organisatie NHF en de internationale WHF. Op die manier borgen wij hoge kwaliteit van de lessen en examens en volgen wij de technische leiding van Leon de Heus (8e dan) en Master Ko Sehwan (6e dan).

 

NHF logoHanki Muye

Meester Ko Baek-yong

Meester Ko Baek-yong (9e dan) is de Koreaanse meester wiens stijl wij bij de NHF en dus ook Jeilkwan volgen. In oktober 2017 vernamen wij het trieste nieuws dat onze meester was overleden.

Hij was de technische adviseur van de NHF. Vanuit de NHF reisden bijna jaarlijks Hapkidoka’s naar Zuid-Korea om bij Meester Ko te trainen in zijn internationale trainingscentrum te Incheon. Daarnaast reisde Meester Ko Baek-yong regelmatig naar Nederland om les te geven aan de leraren en leden van de NHF.

De laatste jaren kwam ook zijn zoon Ko Se-hwan (6e dan) steeds vaker mee. Het les krijgen van deze meesters is werkelijk heel inspirerend. Vanuit de NHF onderhouden we dan ook een warme band met Familie Ko. Meester Ko Sehwan treedt nu in zijn voetsporen. Lees ook: Meester Ko geeft les bij Jeilkwan en Meester Ko Sehwan bij Jeilkwan.

Master Ko Baek-yong

Ons logo

De rode en blauwe kleur symboliseren de eum (yin) en yang uit de Koreaanse vlag. De twee verschillende penseelstreken illustreren een verdedigingssituatie (een worp) en symboliseren de cirkel en de vloeiendheid in de techniek, die in harmonie samenkomen.

Cirkel, vloeiendheid en harmonie zijn de drie basisprincipes van Hankido. Hankido vormt de basis van de stijl van Jeilkwan. De dynamiek in het logo staat voor onze manier van trainen.

Jeilkwan Hapkido logo

Reizen

Regelmatig worden er vanuit de NHF en WHF reizen georganiseerd naar Zuid-Korea om te trainen op het WHF hoofdkwartier in Seosan o.l.v. diverse Koreaanse meesters. Daarnaast worden er jaarlijks seminars in het buitenland gehouden door bevriende Hapkido scholen in bijvoorbeeld Finland, Mallorca, Brazilië of de V.S. In Nederland is op Urk elke twee jaar een HKD Summercamp. In deze week leer je ontzettend veel van de Koreaanse meesters die uitgenodigd zijn om les te geven.

Close

Jeilkwan is een eigentijdse Hapkido school gericht op zowel de harde als de zachte kant van deze veelzijdige vechtkunst.

Openingstijden:

Maandag (Rosmalen):
20:30 – 22:30

Woensdag (Rosmalen):
21:00 – 22:30

Vrijdag (Den Bosch):
19:00 – 20:00
20:00 – 21:00

Locaties:
Jeilkwan