Image Alt

Training

Hankimuye

Korean Martial Arts

De naam van onze stijl is Hankimuye. Dit betekent letterlijk: Koreaanse vechtkunsten of Korean Martial Arts. Hankimuye is een hybride martial art waarbij de nadruk ligt op zelfverdediging en zelfontwikkeling. Kenmerkend is het gebruik van trappen, stoten, worpen (takedowns) en gewrichtsklemmen (submissions).

Hankimuye is voortgekomen uit het Koreaanse Hapkido & Hankido. De laatste jaren zie je steeds meer invloed vanuit het MMA en Grappling in onze trainingsmethodes. Dit komt door onze vriendschappelijke band met een Koreaanse MMA school.

Jeilkwan methode

De training bestaat uit 4 onderdelen. Elk onderdeel heeft aparte doelstellingen. De training wordt gebalanceerd opgebouwd en is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

  1. FIT
  2. FIGHT
  3. SELF-DEFENSE
  4. MARTIAL ART

1. Fit

Strenght & Mobility training

Je werkt aan je kracht en mobiliteit d.m.v. diverse martial arts oefeningen, animal walks, rollen, valbreken en rekken. Een work-out voor heel het lichaam.

2. Fight

Pads training & sparren

Je traint samen met een partner diverse trap- en stootcombinaties op stootkussens (pads). Je werkt aan je conditie, reflexen en je techniek. Tijdens het sparren werk je aan je timing, afstand en toepassing van je technieken. We bouwen het rustig op en gaan respectvol met elkaar om.

3. Self-defense

Praktijk training

Tijdens deze training behandelen we realistische situaties.  Naast de praktische toepasbaarheid van technieken, leer je ook hoe je vervelende situaties kunt voorkomen of de-escaleren.

4. Martial Art

Techniek training

Deze training is gericht op het leren en verfijnen van technieken zoals klemmen en worpen. We besteden extra aandacht aan het toepassen van basisprincipes zoals balans verstoren, cirkelbeweging en het gebruiken van flow.

Gratis proefles

Schrijf je in voor een gratis proefles en ervaar de training bij Jeilkwan Martial Arts. Tot ziens op de mat!