Vechtsport Den Bosch: Hoe kies je de juiste? | Jeilkwan
Image Alt

Vechtsport Den Bosch

Vechtsport Den Bosch

Zoek je een vechtsport in de buurt van Den Bosch? Dan heb je in ieder geval voldoende keuze. Den Bosch heeft namelijk ontzettend veel vechtsport scholen van full contact sporten (Kickboxen, MMA), Reality based self-defense (Krav Maga, Systema) tot meer traditionele vechtsporten (Aikido, Jiu Jitsu, Braziliaans jiu jitsu, Karate, Taekwondo, Hapkido).

Welke vechtsport in Den Bosch moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een geschikte vechtsport kun je een aantal afwegingen maken. Ben je op zoek naar een wedstrijdsport en wil je in de ring of op de mat je krachten meten? Dan vallen een aantal vechtsporten al af. Vindt je traptechnieken ontzettend gaaf om te leren, dan is worstelen, Braziliaans Jiu Jitsu of Aikido niet jou ding. Is het je doel om enkel te leren verdedigen of wil je bijvoorbeeld ook veel leren op het gebied van ademhaling en controle van je lichaam. Allemaal zaken die je keus zullen beïnvloeden.

Hoe herken ik een goede vechtsport school?

Als je een keuze hebt gemaakt voor een vechtsport, google je de sport en zoek je een aantal scholen in de buurt. Ga gewoon eens langs om een les bij te wonen of nog beter, een les direct mee te trainen. Belangrijk is namelijk om de sfeer te proeven, dat de groep je goed ligt en dat je een bepaalde click hebt met de leraar. Veel vechtsport scholen zijn aangesloten bij nationale en/of internationale federaties en bonden. Binnen vechtsportland zijn vele federaties, stijlen en afsplitsingen. Het is niet essentieel dat een school bij een van deze organisaties is aangesloten. De leraar is bepalend voor de kwaliteit van de lessen. Vraag bijvoorbeeld wel naar de achtergrond van je leraar.

Gewoon doen

Hoeveel mensen ik ben tegengekomen die zeggen “ik heb ook altijd al eens een vechtsport willen doen”. De drempel om ergens te gaan trainen is voor veel mensen erg hoog. Je zult echter merken dat de sfeer bij de meeste scholen ontzettend goed is en je kunt daarom het beste gewoon een keer meetrainen. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een trainingspartner meenemen. Dat zie je veel in de praktijk.

Reviews

Jeilkwan heeft me in korte tijd veel geleerd en ik doe en kan nu dingen waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze zou kunnen. De sfeer is prima en iedereen wordt op zijn eigen niveau uitgedaagd.

Emile

Goed uitgebalanceerde lessen. Er wordt op een serieuze en vriendelijke manier lesgegeven waarbij persoonlijke vooruitgang centraal staat.

Johnny

Gemotiveerde club leden en met kundige trainer. Zeer divers qua technieken waar je je jaren in kan verdiepen. Top school.

Joris

Trainen bij Jeilkwan is top. Roland heeft een bijzonder prettige en duidelijke manier van trainen. Met veel plezier, passie en liefde voor zijn sport.

Bram

Na elke les voel ik me extra opgeladen. Het geeft me veel extra energie waar ik me goed bij voel.

anoniem

Ik vind sporten bij Jeilkwan de leukste sport die ik tot nu toe heb gedaan.

Gilles

Beginners┬şgroep

We zoeken 12 kandidaten in Den Bosch & Rosmalen

Vanaf 13 januari starten we met speciale beginnerslessen Korean Self-defense. Je start allemaal op hetzelfde niveau en krijgt veel persoonlijke begeleiding.

 

Inschrijven 2 gratis proeflessen


Welke lessen wil je meedoen?

Maandag in Rosmalen
Martial Movement
Korean Self-defense
 
Woensdag in Rosmalen
Hapkido
 
Vrijdag in Den Bosch - Maaspoort
Korean Self-defense (15 tot 30 jaar)
 

PROEFLES
Close

Jeilkwan is een Martial Art school gevestigd in Den Bosch en Rosmalen met een eigentijdse blik op de hedendaagse vechtkunst. Wij helpen je fysiek en mentaal sterk te worden, jezelf te leren verdedigen en te werken aan je kracht & mobiliteit.

Openingstijden:

Maandag (Rosmalen):
20:30 – 21:30 Martial Movement
21:30 – 22:30 Korean Self-defense

Woensdag (Rosmalen):
21:00 – 22:30 Hapkido

Vrijdag (Den Bosch):
19:00 – 20:30 Korean Self-defense

Locaties:
Jeilkwan