Image Alt

Vechtsport Den Bosch

Vechtsport Den Bosch

Zoek je een vechtsport in de buurt van Den Bosch? Dan heb je in ieder geval voldoende keuze. Den Bosch heeft namelijk ontzettend veel vechtsport scholen van full contact sporten (Kickboxen, MMA), Reality based self-defense (Krav Maga, Systema) tot meer traditionele vechtsporten (Aikido, Jiu Jitsu, Braziliaans jiu jitsu, Karate, Taekwondo, Hankimuye).

Welke vechtsport in Den Bosch moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een geschikte vechtsport kun je een aantal afwegingen maken. Ben je op zoek naar een wedstrijdsport en wil je in de ring of op de mat je krachten meten? Dan vallen een aantal vechtsporten al af. Vindt je traptechnieken ontzettend gaaf om te leren, dan is worstelen, Braziliaans Jiu Jitsu of Aikido niet jou ding. Is het je doel om enkel te leren verdedigen of wil je bijvoorbeeld ook veel leren op het gebied van ademhaling en controle van je lichaam. Allemaal zaken die je keus zullen beïnvloeden.

Hoe herken ik een goede vechtsport school?

Als je een keuze hebt gemaakt voor een vechtsport, google je de sport en zoek je een aantal scholen in de buurt. Ga gewoon eens langs om een les bij te wonen of nog beter, een les direct mee te trainen. Belangrijk is namelijk om de sfeer te proeven, dat de groep je goed ligt en dat je een bepaalde click hebt met de leraar. Veel vechtsport scholen zijn aangesloten bij nationale en/of internationale federaties en bonden. Binnen vechtsportland zijn vele federaties, stijlen en afsplitsingen. Het is niet essentieel dat een school bij een van deze organisaties is aangesloten. De leraar is bepalend voor de kwaliteit van de lessen. Vraag bijvoorbeeld wel naar de achtergrond van je leraar.

Gewoon doen

Hoeveel mensen ik ben tegengekomen die zeggen “ik heb ook altijd al eens een vechtsport willen doen”. De drempel om ergens te gaan trainen is voor veel mensen erg hoog. Je zult echter merken dat de sfeer bij de meeste scholen ontzettend goed is en je kunt daarom het beste gewoon een keer meetrainen. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een trainingspartner meenemen. Dat zie je veel in de praktijk.

Gratis proefles

Schrijf je in voor een gratis proefles en ervaar de training bij Jeilkwan Martial Arts. Tot ziens op de mat!

 

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan