Zelfverdediging

Bij Jeilkwan geven we les in een combinatie van realistische zelfverdediging en traditionele technieken. Best of both worlds. Hapkido stelt je in staat om je in diverse bedreigende situaties te verdedigen. Bijvoorbeeld tegen diverse vastpakkingen, verwurgingen, trappen en stoten.

Veelzijdig

Hapkido is een veelzijdige vechtkunst. Onze filosofie is, dat als je je wilt leren verdedigen tegen een aanval (bijv. een stoot), het belangrijk is dat je begrijpt hoe je een goede stoot maakt. Hetzelfde geldt voor een verwurging of andere aanvalstechniek.

Pressure test

Pressure testing & Sparren

Sparren is een essentieel onderdeel bij Jeilkwan. Belangrijke zaken die leert tijdens het sparren zijn: timing, afstand en toepasbaarheid van je technieken. Naast het sparren ondergaan onze leden regelmatig een Pressure test. We proberen dan onder hoge druk een realistische situatie te creëren waarin hij/zij zich moet verdedigen. Zie ook: Pressure testing deel 2

Zelfverdediging: Er is geen makkelijke weg

Het is een fabeltje om te denken dat je je met een korte zelfverdedigingscursus jezelf leert verdedigen. Tuurlijk is iets van training beter dan niks, maar verdedigen is niet het leren van een aantal trucjes. Het beoefenen van een vechtkunst is intensief trainen en dat maakt de voldoening des te groter.

Pols- en schouderklem

Outside heelkick

Meer dan alleen zelfverdediging

Het mooie aan het beoefenen van een vechtkunst zoals Hapkido, is dat het je veel meer brengt dan alleen zelfverdediging. Je kan beter tegen een stootje, zowel fysiek als mentaal en er is veel aandacht voor lichaamscontrole en ademhaling. Het beoefenen van Hapkido bij Jeilkwan is hard werken, dit maakt je mentaal sterk en geeft je meer zelfvertrouwen.

Geen bangmakerij, wel realistisch

Eerlijk is eerlijk, we leven niet in de sloppenwijken van Rio de Janeiro of in een oorlogsgebied waarin we elke dag moeten vrezen voor ons leven. We richten ons tijdens de lessen dan ook op de meest voorkomende situaties in Nederland (of Europa). Als je op straat loopt is het goed om je bewust te zijn van je omgeving, maar we slaan hier niet in door.

S-klem

Gratis meetrainen in heel september!

Inschrijven proeflessen