Lessen & examens

2 gratis proeflessen!

Altijd al een vechtkunst of verdedigingssport willen leren?

Schrijf je dan nu in voor de gratis proeflessen en maak kennis met Hapkido.

Inschrijven proeflessen

Kosten / contributie

 • €32,50 per maand

Contributie is inclusief:

 • Inschrijving NHF (Nederlandse HKD Federatie)
 • Gratis deelname aan diverse trainingen die worden georganiseerd door de NHF en Jeilkwan

Lestijden

 • Maandag:
  20:30 – 21:30u. Conditie
  21:30 – 22:30u. Techniek
 • Woensdag:
  21:00 – 22:30u. Conditie & techniek
 • Weekend:
  Regelmatig worden er extra trainingen georganiseerd
 • Feestdagen en vakanties zijn we gesloten

Leeftijd

Jeilkwan geeft les aan leerlingen vanaf 18 jaar. Ben je jonger dan 18, maar wil je toch graag meetrainen? Bel dan gerust voor de mogelijkheden.

Deelname & Risico 

De deelname aan de (proef)lessen is op geheel vrijwillige basis. Jeilkwan Hapkido Den Bosch kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het oplopen van lichamelijk letsel en/of schade aan of verlies van meegebrachte eigendommen.

Proefles

Wil je graag een proefles meedoen? Let dan even op het volgende:

 • Kleding: t-shirt (bij voorkeur zwart) + sportbroek
 • Zorg voor kort geknipte nagels
 • Neem een paar slippers mee

Neem vooraf even contact op met Roland:


IMG_7782

Materiaal

Kleding
Als je eenmaal lid bent van onze Hapkido school dan heb je een wit Hapkido-pak nodig (dobok). Een dobok bestaat uit een broek, een “jasje” en een band. Doorgaans trainen we in een zwart t-shirt ipv het jasje. Het dragen van het volledig pak is wel verreist tijdens officiële NHF trainingen en examens.

 • Dobok: tussen €29,- en €43,- (afhankelijk van je lengte)
 • Jeilkwan t-shirt (optioneel): €20,-

Hand- en gebitsbeschermers
Vanaf oranje band (na minimaal een jaar trainen) moet je ook handbeschermers en een bitje aanschaffen. We gebruiken deze voor spar-oefeningen, pad-training en realistische zelfverdediging. De handbeschermers zijn van hoge kwaliteit, IMMAF gecertificeerd en ook te gebruiken om bijvoorbeeld thuis te trainen op een stootzak. Leden die net zijn begonnen, kunnen gratis gebruik maken van de beschermers van onze sportschool.

 • Handbeschermers: €45,-
 • Gebitsbeschermer: €10,-

Dojang (oefenruimte)

De oefenruimte is 21 x 12 meter. De vloer is bedekt met speciale matten die de val verzachten en het is daarom niet toegestaan om de mat te betreden met schoenen.

Dojang 12 x 21 meter

Dojang 12 x 21 meter


Les opbouw

De les start met een grondige warming-up en rekken, zodat we op een fanatieke maar veilige manier kunnen starten met het leren van technieken zoals: valbreken, trappen/stoten, gewrichtsklemmen, worpen en ademhalingstechnieken. Een gemiddelde les is dus gericht op conditie, kracht, techniek en ademhaling. We combineren in de les traditionele technieken (meer gericht op controle, ademhaling en balans) met realistische zelfverdedigingstechnieken. Hoe langer je Hapkido beoefent, hoe dichter deze bij elkaar komen te liggen.

Strategie

Hapkido is een zeer diverse vechtsport met veel verschillende technieken. Het is niet ons doel om je honderden technieken te leren. Het is namelijk veel effectiever om een paar technieken heel goed te leren.


Hapkido examen

Examens

Twee keer per jaar zijn er clubexamens waarvoor je je na voldoende training kan opgeven voor een volgende band (gradatie). Een instructeur van de NHF zal deze examens samen met je leraar afnemen in onze Dojang (oefenruimte) in Rosmalen.

2 gratis proeflessen!

Altijd al een vechtkunst of verdedigingssport willen leren?

Schrijf je dan nu in voor de gratis proeflessen en maak kennis met Hapkido.

Inschrijven proeflessen