Image Alt

Over Jeilkwan

Jeilkwan is een Martial Arts school opgericht door Roland van Boxtel op 11 januari 2016 in de Budozaal te Rosmalen. We hebben een gevarieerde groep deelnemers van diverse leeftijden en achtergronden. Er heerst een open en gemoedelijke sfeer waarin je je snel thuis zult voelen.

Missie

Jeilkwan maakt Martial Arts toegankelijk voor iedereen die zowel fysiek als mentaal sterker en (veer)krachtiger wil worden. Wij bieden een no-nonsense aanpak waarin leden een betere versie worden van zichzelf. Iets waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Visie

Onze (Koreaanse) meesters hebben ons altijd gestimuleerd om onze vechtkunst door te ontwikkelen. Op die manier blijven we relevant en toepasbaar in de huidige tijd. Wij geloven niet in het leren van honderden technieken, maar des te meer in het leren van een aantal heldere basisprincipes. Basisprincipes die bruikbaar zijn in elke situatie.

“Tradition does not mean to look after the ash, but to keep the flame alive.”

Onze trainers

Hoofdtrainer

Roland van Boxtel (1980) 4de dan Hankimuye

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door vechtsport en vechtkunst. In het jaar 2000 begon ik mijn Hapkido training bij Boelot’s te Best o.l.v. Mari Thoonen. Ik was gelijk verkocht door de combinatie van trappen, worpen en gewrichtsklemmen.

Na mijn zwarte band (1ste dan) te hebben gehaald in 2005 zette ik mijn training voort bij de NHF in IJsselstein. De NHF had een ontzettend goede band met diverse meesters uit Zuid-Korea met Meester Ko Baek-yong in het bijzonder. Vanuit de NHF reisden bijna jaarlijks mensen naar Zuid-Korea en de Koreaanse meesters bezochten ook bijna jaarlijks Nederland.

Zuid-Korea & Jeilkwan

In 2014 bezocht ik voor het eerst Zuid-Korea en behaalde daar mijn 2de dan. Tijdens het HKD zomerkamp in 2015 werd ik door Meester Ko Baek-yong erkend als trainer onder de WHF. Dit was voor mij het laatste zetje dat ik nodig had om een groot avontuur aan te gaan, namelijk een eigen Martial Art school beginnen. Op 11 januari 2016 opende ik Jeilkwan in Rosmalen. De naam Jeilkwan kreeg ik van Meester Ko Baek-yong. In 2017 behaalde ik mijn 3de dan op het WHF hoofdkwartier in Seosan, Zuid-Korea.

BJJ

Sinds 2017 train ik ook Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) bij Team Babytank van Michel Verhoeven. BJJ is met name gespecialiseerd in het grondgevecht en is daarmee complementair aan Hankimuye. Het beoefenen van BJJ maakt me een betere en completere martial artist. Het mooiste vind ik het sparren en het strategisch vooruit denken in een gevecht. Doordat je 100% voluit kunt gaan tijdens het sparren, leer je omgaan met ontzettend veel druk (pressure). Iets wat bij praktische zelfverdediging het verschil kan maken.

Essay

In april 2023 reisde ik samen met twee leerlingen van het eerste uur en inmiddels ook assistent-trainers, Richard en Joost, naar Meester Ko Sehwan in Zuid-Korea om daar 2 weken lang te trainen en uiteindelijk ook examen te doen voor mijn 4de dan in Hankimuye. Naast het praktijk deel is ook het schrijven van een essay een onderdeel van het 4de dan examen. Deze scriptie of essay is nu gepubliceerd.

Federaties

Jeilkwan is aangesloten bij de nationale organisatie NHF en de internationale WHF. Op die manier borgen wij hoge kwaliteit van de lessen en examens en volgen wij de technische leiding van Leon de Heus (8ste dan) en Master Ko Sehwan (7de dan).

 

NHF logoHanki Muye

Meester Ko Baek-yong

Meester Ko Baek-yong (9de dan) is de Koreaanse meester wiens stijl wij bij de NHF en dus ook Jeilkwan volgen. In oktober 2017 vernamen wij het trieste nieuws dat onze meester was overleden.

Hij was de technische adviseur van de NHF. Vanuit de NHF reisden bijna jaarlijks Hapkidoka’s naar Zuid-Korea om bij Meester Ko te trainen in zijn internationale trainingscentrum te Incheon. Daarnaast reisde Meester Ko Baek-yong regelmatig naar Nederland om les te geven aan de leraren en leden van de NHF.

De laatste jaren kwam ook zijn zoon Ko Se-hwan (7de dan) steeds vaker mee. Het les krijgen van deze meesters is werkelijk heel inspirerend. Vanuit de NHF onderhouden we dan ook een warme band met Familie Ko. Meester Ko Sehwan treedt nu in zijn voetsporen. Lees ook: Meester Ko geeft les bij Jeilkwan en Meester Ko Sehwan bij Jeilkwan.

Master Ko Baek-yong

Meester Ko Sehwan

Meester Ko Sehwan (7e dan) is de Hoofdinstructeur vanuit de World Hankimuye Federation. Zijn visie en eigentijdse blik op de martial arts zijn een ware inspiratie. We kennen elkaar al jaren en we onderhouden dan ook een warme band met Familie Ko. Ko Sehwan komt regelmatig naar Nederland om les te geven en vanuit Nederland wordt er bijna jaarlijks afgereisd naar Zuid-Korea om bij hem te trainen.

Altijd in ontwikkeling en full time bezig met verfijning, verbetering en toepassen van de Hankimuye principes. Meester Ko Sehwan is niet blind voor ontwikkelingen in de martial arts wereld. Zo traint hij zelf bij een MMA meester en geeft hij naast Hankimuye ook les in Tai Chi. Bekijk ook dit artikel over het Bezoek van Ko Sehwan aan Jeilkwan.

Meester Nam Giseok en Meester Oh Jungtaek

Vanuit onze World Hankimuye Federatie (WHF) werken we steeds vaker samen met Meesters Nam Giseok en Oh Jungtaek uit Incheon, Zuid-Korea. De officiële naam van hun stijl is Gyeoksuldo (kjok-soel-do). Ze geven les in MMA, Grappling (BJJ) en Combat. Een eigentijdse Martial Arts stijl met een indrukwekkende staat van dienst. Zo hebben ze vechters met meerdere Pro MMA gevechten op hun naam. Van een zeer hoog niveau dus.

Sinds 2018 traint Meester Ko Sehwan (Technisch hoofd WHF) MMA bij Meester Nam Giseok. De reden hiervoor is voornamelijk omdat het leuk en inspirerend is om te doen, maar ook om te leren van hun strategie en werkwijze. Het helpt ons om onze stijl, Hankimuye, relevant te houden en toepasbaar in de huidige tijd waar stijlen als MMA, BJJ en Submission grappling steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Bekijk hier een compilatie van 4 dagen training onder leiding van Mr. Nam.

Betekenis Jeilkwan

Eind 2015 vroeg Roland toestemming om een martial arts school te starten onder de vlag van de NHF en WHF. Meester Ko Baek-yong was akkoord en gaf ons de naam Jeilkwan 제일관 (dzee-iel-kwan). Hoewel een precieze vertaling lastig is, betekent Je-il iets als ‘nummer 1’ of ‘beste’ school. ‘Beste’ refereert aan de Hapkido school van Mari Thoonen in Best waar Roland van 2000-2005 heeft getraind.

Ons logo

De rode en blauwe kleur symboliseren de eum (yin) en yang uit de Koreaanse vlag. De twee verschillende penseelstreken illustreren een verdedigingssituatie (een worp) en symboliseren de cirkel en de vloeiendheid in de techniek, die in harmonie samenkomen.

Cirkel, vloeiendheid en harmonie zijn de drie basisprincipes van Hankimuye. De dynamiek in het logo staat voor onze manier van trainen.

Jeilkwan Hapkido logo

Reizen

Regelmatig worden er vanuit Jeilkwan en de NHF reizen georganiseerd naar Zuid-Korea om te trainen op het WHF hoofdkwartier in de hoofdstad Seoul o.l.v. diverse Koreaanse meesters. Daarnaast worden er jaarlijks seminars in het buitenland gehouden door bevriende Hankimuye scholen in bijvoorbeeld Finland, Mallorca, Brazilië of de V.S. In Nederland is op Urk elke twee jaar een HKD Summercamp. In deze week leer je ontzettend veel van de Koreaanse meesters die uitgenodigd zijn om les te geven.

Jeilkwan Goes Korea!

De laatste Korea reis vanuit Jeilkwan was in mei 2023. Lees er alles over in de blog of bekijk de compilatie op Youtube!