De naam van onze stijl is al jarenlang onderwerp van gesprek binnen onze federaties (WHF en NHF): Hapkido, Hankido, Hankumdo, HKD, Hankimuye, Korean Self-defense, Korean Martial Arts. Lange tijd stond onze stijl bekend onder de naam Hapkido. Onder leiding van onze (Koreaanse) meesters heeft onze stijl in de loop der jaren een transformatie ondergaan waarbij de naam Hapkido niet meer de lading dekt.

Hankimuye

De nieuwe naam van onze stijl is Hankimuye. Dit betekent letterlijk: Koreaanse vechtkunsten of Korean Martial Arts. Het meest kenmerkende van deze stijl is dat het zich niet zozeer richt op het onderwijzen van een enorm aantal technieken, maar op de algemene principes die ten grondslag liggen aan deze technieken. Onder de technische leiding van Meester Ko Sehwan sluit onze stijl steeds beter aan bij de huidige tijdsgeest.

Wat houdt deze naamswijziging in voor Jeilkwan?

Bij de training van de volwassenen groep praten we voortaan over Hankimuye: Korean Martial Arts. Het noemen van Hapkido is niet fout, maar de naam Hankimuye past beter bij onze manier van trainen.

Voor onze jonge sporters, de Jeilkwan Juniors, werkten we al met een andere benaming namelijk: Korean Self-defense. Bij de Jeilkwan Juniors focussen we namelijk meer op praktische training en zelfverdediging (self-defense). Zelfverdediging is een belangrijk aspect binnen Hankimuye. Als je eenmaal doorgroeit van de jongeren- naar de volwassenen-groep, dan maak je een stap van Korean Self-defense naar Korean Martial Arts.

Kijk voor een uitgebreide toelichting en historie op de website van de NHF. Heb je vragen? Stel ze gerust via whatsapp.

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan