Als afsluiter van het bezoek van Meesters Yang en Ko Sehwan uit Zuid-Korea vonden op zaterdag 28 oktober 2023 de Dan (zwarte band) examens plaats. Een geweldige dag waarin deelnemers en leraren van alle Hankimuye scholen samenkomen om te trainen en examen af te leggen. Extra bijzonder dit keer in het bijzijn van onze meesters uit Korea.

Vanuit Jeilkwan was het aan Wahid Payanda, een leerling van het eerste uur, om zijn 1ste dan examen af te leggen. Wahid draait al lange tijd mee. Zo begon hij zijn Hankimuye training bij Chongmukwan op Urk  (2002-2006). Na een pauze van een aantal jaar (vanwege blessures e.d.) begon het bij Wahid weer te kriebelen en sloot hij zich in 2017 aan bij Jeilkwan in ’s-Hertogenbosch. Wij waren toen net een jaar bezig met Jeilkwan dus iemand met ervaring was zeer welkom. We hebben samen diverse technieken geprobeerd, voor gedaan en heel wat promotievideo’s gemaakt om leden te werven. Altijd bereid om te helpen. Wahid is inmiddels ook (jeugd)trainer met een zeer eigen en rustige stijl. En altijd met een glimlach.

Het examen was dit jaar extra lang namelijk van 13:00-17:00. Hierdoor kregen alle 24 deelnemers uitgebreid de tijd om te laten zien wat hun niveau is. Uiteraard is Wahid met al zijn ervaring ruimschoots geslaagd en wij zijn allemaal erg trots op het examen dat hij heeft neergezet. Het harde werken wordt beloond. Wij hopen dat we nog lang met Wahid mogen trainen, sparren en samenwerken. Eerst gaan we genieten van het behalen van zijn 1ste dan. Dat mag gevierd worden! Daarna gaan we op weg naar de volgende mijlpaal, namelijk die van 2de dan tijdens onze volgende reis naar Zuid-Korea. Wahid, Gamsahamnida!!!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.