Hapkido & Hankido

Bij Jeilkwan geven we les in Hapkido waarin het hedendaagse Hankido de onderliggende basis vormt van onze technieken. Het is niet ons doel om je honderden technieken perfect te leren. Veel effectiever is het om een aantal technieken heel goed te leren. Hoewel je basistechniek goed moet zijn, heeft eenieder altijd een set technieken die hem of haar het beste liggen. We combineren het leren van traditionele technieken met realistische zelfverdediging.

Lees meer over Hapkido  Lees meer over Hankido

 

Meester Ko Baek-yong

Master Ko Baek-yong

Meester Ko Baek-yong (9e dan) is de Koreaanse meester wiens stijl wij bij de NHF en dus ook Jeilkwan volgen. In oktober 2017 vernamen wij het trieste nieuws dat onze meester was overleden. Hij was de technische adviseur van de NHF. Vanuit de NHF reisden bijna jaarlijks Hapkidoka’s naar Zuid-Korea om bij Meester Ko te trainen in zijn internationale trainingscentrum te Incheon. Daarnaast reisde Meester Ko Baek-yong regelmatig naar Nederland om les te geven aan de leraren en leden van de NHF. De laatste jaren kwam ook zijn zoon Ko Se-hwan (6e dan) steeds vaker mee. Het les krijgen van deze meesters is werkelijk heel inspirerend. Vanuit de NHF onderhouden we dan ook een warme band met Familie Ko. Meester Ko Sehwan treedt nu in zijn voetsporen. Lees ook: Meester Ko geeft les bij Jeilkwan en Meester Ko Sehwan bij Jeilkwan.

Lees meer over Meester Ko Baek-yong

Strategie

Belangrijker dan alleen maar het leren een groot aantal technieken, is het aanleren van een duidelijke strategie. Hapkido kent wel degelijk ook aanvallende technieken, de nadruk ligt hoofdzakelijk op verdediging. Je leert de aanval te ontwijken en de eigen positie te verbeteren. Vanuit de nieuwe positie wordt de tegenstander uit evenwicht gebracht waarna één van de technieken kan worden toegepast om de tegenstander te controleren.

Gratis meetrainen in heel september!

Inschrijven proeflessen