Image Alt
Wat is

Hapkido

Hapkido wordt Hankimuye

De naam van onze stijl is sinds 2023 door de WHF veranderd in Hankimuye. Dit betekent letterlijk: Koreaanse vechtkunsten of Korean Martial Arts.

Hapkido

Korean Martial Art of Self-defense

Hapkido is een Koreaanse vechtkunst waarbij je gebruik maakt van de beweging van je tegenstander. Kenmerkend zijn de vele gewrichtsklemmen, worpen en de spectaculaire traptechnieken.

Wat maakt Hapkido uniek?

Hapkido is enerzijds zeer explosief en anderzijds vloeiend en meegaand. Het is meer dan alleen leren vechten of verdedigen.

Een deel van de lessen is gericht op lichaamscontrole en grenzen verleggen, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast richten we ons op praktische zelfverdediging. Het is een zeer complete vechtkunst met trappen, stoten, klemmen, worpen, takedowns én valbreken.

Waarom Hapkido?

Het beoefenen van Hapkido heeft veel positieve effecten op je dagelijkse leven:

Zelfontwikkeling

Door het beoefenen van Hapkido werk je aan je focus, mindset, maar ook lichaamscontrole, kracht en mobiliteit.

Zelfverdediging

Je leert je verdedigen tegen aanvallen zoals stoten, trappen en diverse vastpakkingen. Het belangrijkste is het controleren van de situatie zowel staand als op de grond.

Zelfbeheersing

We hebben allemaal een druk leven met onze studie en/of werk. Hapkido geeft je een fysieke en mentale uitlaatklep. Je kan je energie kwijt in de training en tegelijkertijd laad je jezelf weer op.

Zelfvertrouwen

Doordat je jezelf beter leert kennen en weet hoe je handelt in moeilijke situaties, werk je aan het vergroten van je zelfvertrouwen.

Oorsprong

Het Koreaanse Hapkido heeft zijn oorsprong in het Japanse Daito-ryu Aikijujutsu en een mix van diverse Koreaanse krijgskunsten. Hapkido is een vrij jonge vechtkunst. Degene die na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol had in het overbrengen van de technieken vanuit Japan naar Korea, was Choi Yong-sul (최용술). Hij wordt dan ook gezien als de grondlegger van Hapkido.

Meester Ko Baek-yong

We volgen de voetsporen van wijlen Meester Ko Baek-yong en zijn opvolger Meester Ko Sehwan. Zo hechten we veel waarde aan het goed leren van een beperkt aantal technieken, dan veel technieken slechts een beetje. Om deze reden geven we bij Jeilkwan geen les in het gebruik van (traditionele) wapens.

Hapkido Ko Baek-yong

Betekenis

De betekenis van het woord Hapkido is als volgt uit te leggen:

HAP (합/合)
staat voor ‘harmonie van lichaam en geest’

KI (기/氣)
staat voor ‘Innerlijke kracht’

DO (도/道)
staat voor ‘de wil/weg om iets te bereiken’

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan