Image Alt

MMA Den Bosch

MMA in Den Bosch

MMA (Mixed Martial Arts) is sterk in opkomst en is steeds populairder. Ik krijg steeds vaker de vraag of de training bij Jeilkwan Martial Arts (Hankimuye) eigenlijk een soort MMA is. Het antwoord daarop is ja en nee. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

MMA vs. Hankimuye

Zelfverdediging of Gevecht

Hankimuye is gericht op zelfverdediging (jezelf en/of anderen beschermen). MMA is gericht op het gevecht

Wedstrijden

Hankimuye is een vechtkunst en zonder wedstrijdelement. MMA is een vechtsport met wedstrijden. Je probeert te winnen doormiddel van punten, knock-out/downs, takedowns of submissions.

Sparren

Hankimuye sparren is semi-contact. Je werkt aan je mindset, conditie en toepassen van je technieken. We gaan zelden door op de grond, omdat dat in een zelfverdedigingssituatie niet verstandig is. MMA sparren is full-contact en is gericht op het winnen van een wedstrijd.

Technieken

Qua technieken hebben Hankimuye en MMA veel overeenkomsten. Ze gebruiken beiden trappen, stoten, worpen, takedowns en klemmen (submissions). Er zijn hier wel duidelijk stijlverschillen, omdat Hapkido is gericht op zelfverdediging en MMA op het gevecht.

JEILKWAN

Conclusie

Zoals je kunt lezen valt er duidelijk wat te kiezen. Het belangrijkste verschil zit hem in de nadruk op wedstrijdsport (MMA) en zelfverdediging (Hankimuye). Om er echt achter te komen wat je het leukste vindt, kun je het beste bij beide een proefles mee te doen.

BJJ gecombineerd met Hapkido
JEILKWAN

Gratis proefles

Schrijf je in voor een gratis proefles en ervaar de training bij Jeilkwan Martial Arts. Tot ziens op de mat!

 

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan