Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

Hapkido Zomerkamp 2017

[lead]Op Urk werd afgelopen week het HKD zomerkamp georganiseerd. Meester Ko Sehwan (6e dan) was speciaal voor deze gelegenheid uit Zuid-Korea overgekomen om ons les te geven. Deze buitenkans wilden we uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan.[/lead]

Zaterdag kregen we les in Hankumdo (Koreaans zwaarvechten). Twee leerlingen van Jeilkwan hadden nog nooit met een houten zwaard geoefend, laat staan met een echte. Toch was het na een half uurtje oefenen tijd om naar buiten te gaan en met een scherp zwaard op een tatami mat te slaan, of beter gezegd snijden. Een erg gave ervaring. Het doet toch wat met je, als je een vlijmscherp zwaard moet gebruiken. Zondag kregen diverse dan-houders nog een speciale les in IJsselstein.

Hapkido Summercamp in Urk (The Netherlands) 2017

Maandagochtend begonnen we met het ontbijt en kregen we het programma voor de rest van de week te horen (gemiddeld 8 uur per dag trainen):

9:00 – 10:30 Hankumdo (zwaard)
11:00 – 12:30 Hankido en zelfverdediging
14:00 – 15:30 Trappen, stoten en loopvorm
16:00 – 17:30 Sparring
19:30 – 21:00 Les van Klaas Barends (insane!!!)

De week stond onder andere in teken van het verbeteren van je flow en hoe je die kan toepassen, het genereren van (extra) kracht bij trappen en stoten (dmv ontspanning), Hankumdo en diverse sparoefeningen. Met dagen van gemiddeld 8 uur trainen was de lichamelijk zware en conditionele les van Klaas steeds een pittige maar gave afsluiting van de dag.

De laatste zaterdagochtend kregen we in de ochtend de kans om de zwaardtechnieken op bamboe uit te proberen. Erg gaaf om te doen! Na de examens werd de dag afgesloten met een 2 uur durende training gegeven door mijzelf (Roland van Boxtel). Deze stond in het teken van praktische zelfverdediging obv het ‘outside 90’ principe in combinatie met Hankido afwerking. Het was weer een topweek!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.