Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

[lead]Vrijdag vertrokken we al weer voor de tweede keer voor een Hankido Winterseminar in Finland. De eerste keer in 2013 was dusdanig goed bevallen dat een tweede keer niet uit kon blijven. Vanuit de NHF waren Wim, Klaas, Evan en ikzelf (Roland) afgevaardigd en we reisden samen met onze Koreaanse meester Ko Sehwan die het seminar in Helsinki zou gaan verzorgen.[/lead]

Op het vliegveld werden we ontvangen door Sammi en Satu, de leraren in Finland, om direct door te rijden naar de eerste activiteit, namelijk Pulkkamaki, met een slee van de berg af. Na wat dappere kapriolen zijn we samen gaan dineren en zijn we ingetrokken in het sport/spiritueel centrum van Sammi en Satu waar we het weekend zouden verblijven. De eerste avond hebben we met z’n vieren een vrije training  gedaan.

De volgende ochtend stroomden de Finnen al binnen voor het seminar van 10:00. Na een pittige training van 2 uur was het tijd voor het bezoek aan de sauna inclusief ijszwemmen! Hoe gaat dat in z’n werk? Nou je gaat eerst een tijde opwarmen in de sauna, dan doe je een muts op en zwembroek aan en loop je naar buiten richting het zwembad van rond de 0 graden Celsius. Je heb drie opties: je dompelt erin en er snel weer uit. Je zwemt of loopt van trap naar trap. Of, je zwemt naar de overkant (25m.)! Dit is eigenlijk alleen voor getrainde Finnen, maar aangezien we 4 jaar geleden ook al zo gek waren om dat te doen zwommen Klaas en ik na de tweede sauna sessie naar de overkant. Klaas presteerde het zelfs nog om ook terug te zwemmen! Geeft een heel apart maar machtig gevoel. Kan het dus van harte aanbevelen. Tijdens de avondtraining hebben we met name in Hankumdo les gekregen en hebben we onze loopvormen verbeterd.

Ice swimming Finland 2017

De volgende ochtend was het tijd voor alweer de laatste training. We kregen les in de principes van Hankido en er was voldoende gelegenheid voor wat ouderwets gooi en smijtwerk. De les werd afgesloten met een korte demo van meester Ko Sehwan. ‘s-Middags hebben we nog gekeken naar de ijshockey wedstrijd van de zoon van Sammi en Satu en zat het einde er al weer op. We zijn weer een mooie ervaring rijker!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan