Image Alt

Jeilkwan Martial Arts

[lead]Praktische zelfverdediging is een belangrijk onderdeel van Hapkido. Om de technieken die je geleerd hebt goed te kunnen toepassen, is het belangrijk dat je deze ook in een stressvolle oefent. Een realistische situatie gaat namelijk gepaard met veel geweld en stress, vandaar dat we op 16 december onze eerste scenario trainen hadden georganiseerd.[/lead]

[columns]

[column size=”half” last=”no”]

Scenario training Hapkido

[column size=”half” last=”yes”]Na een dik uur een aantal technieken te hebben geoefend, splitsten we de groep in tweeën. De ene groep zat in de kleedkamer te wachten, de tweede groep zette het scenario uit. Het scenario bestond uit 4 aanvallen: grondgevecht (ground-and-pound), haymakers (hoeken), slag met een ketting, 30 sec. boksen en een aanval van achteren (bearhug). De aanvallers hadden extra veel bescherming aan, zodat de verdediger zich realistisch kon verdedigen en de aanvaller kleinere kans had op blessures.[/column]

[/columns]

[columns]

[column size=”half” last=”no”]
Eén voor één werden ze door het scenario geleidt. Alle deelnemers wisten zich erg goed staande te houden en wisten de geleerde technieken grotendeels toe te passen. Het was een topmiddag en dit smaakt naar meer. Wordt dus zeker continued![/column]
[column size=”half” last=”yes”]

[/column]

[/columns]

Close

Jeilkwan is een gastvrije martial art school met een no-nonsense aanpak gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We bieden een complete martial art training en richten ons op zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Lestijden:

Lestijden vanaf 5 september 2022:

Maandag
20:00-21:30 > Volwassenen
21:30-22:00 > Vrij trainen (open mat)

Woensdag
19:00-20:00 > Jongeren (8 – 15 jaar)
20:00-21:30 > Volwassenen

Locatie:
Jeilkwan